Tel +651 464 033 04

Kosančićev venac 19, Belgrade 11000

radnim danom od 9 do 19 h

m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Top

Morfologija  pejzaža,  prostori oslikani šumom i drvećem su tematika mojih slika i grafika. Sačinjeni od jednog ili repetitivnih motiva, usamljeni predeli bez ljudskog prisustva, u kojima svetlost kreira smisaonu i hromatsku celinu. Motiv je samom sebi cilj i kao simbolička i kao piktoralna vrednost. Inspiraciju pronalazim u prirodi, ona me pokreće na razmišljane o univerzalnim temama postojanja, životu, smislu, lepoti jednostavnog, miru, harmoniji.  Posmatranje   predela   pokreće me  na istarižavanje  likovnih mogućnosti, prenosa doživljenog ushićenja i strahopoštovanja prema prirodi kao veličanstvenoj tvorevini. 

Prateći određene predele tokom smene godišnjih doba, doba dana ili  vremenskih prilika trudim se da ih što više upijem u sebe, što dublje doživim kako bih to iskustvo ubedljivije pretočila u grafiku, sliku.  Prostor, svetlost, ritam koji sami  po sebi kreiraju određenu estetsku pojavnost, stvaranjem unutrašnjih slika, prenosim na platno.

Kombinovanjem raznih tekstura, boje nanešene špahtlom ili grubom četkom kao i velikog broja lazura, pokušavam ostvariti  specifičnu atmosferu kojoj doprinosi i prigušen intezitet boja. Igra svetlosti i motiva posmatraču nudi hromatsku i kompozicionu harmoniju provocirajući različite mogućnosti likovne predstave doživljenog.

Slađana Marinković